2010. augusztus 8., vasárnap

5.évad vége Kutner halála

Hogyan tovább?

Ez a bejegyzés is a MEGASPOILERes témához tartozik, szóval, csak az menjen tovább, aki látta az 5×20-at.
Kal Penn azt mondta, mint bárki más ő is meglepődött, mikor a karaktere, Dr. Lawrence Kutner haláláról olvasott a forgatókönyvben, aminek hétfő este lehettünk tanúi.
“Eléggé sokkolt, de szerintem az írók pont erre a reakcióra számítottak” – mondta Penn kedden egy riporterekkel való konferencia-telefonbeszélgetésen. “Mikor elmondták, hogy mi lesz, azt kérdeztem, hogy volt-e ennek valami háttere vagy előjele, és a válasz az volt, hogy nem volt. Ez valami olyasmi volt, ami ugyanannyira sokkoló mind a team, mind a nézők számára. Valami olyan, amire senki sem gondolna.
Kutner öngyilkosságára azért volt szükség, mert Penn a való életben lehetőséget kapott, hogy Obamánál dolgozhasson, ahol a Fehér Ház Közkapcsolati Irodájában fog dolgozni. David Shore és Katie Jacobs, executive producerek elárulták, hogy nagyon örültek, hogy Penn valami olyat fog ezentúl is csinálni, amiért annyira odavan (és Penn mellesleg azt mondta, hogy nem tette még le a színészetet, csak egy ideig adni akar valamit a közszolgálatra is). De az, hogy ezt az egészet azzal kellett megoldani, hogy Kutner megöli magát, megmagyarázhatatlan hatásokat vélhetünk felfedezni a csapat többi tagján.
Shore és Jacobs ezeket osztották meg velünk azzal kapcsolatban, hogy Kutner halála hogyan fog kihatni az évad hátralevő részére.
» Meddig fogjuk még érezni Kutner halálának a hatását?
Shore: Az évad maradék részeiben még biztosan. A House-ra és a többiekre gyakorolt hatását akartuk kiaknázni.
» Kire lesz a legnagyobb hatással?
Shore: Mindenkire ki fog hatni. Majd meglátják, talán meglepetésszerűen fog hatni pl. Cameron és Chase reakciója, amiből kicsit többet megmutatunk majd. Nem azt mondom, hogy nagyobb reakciójuk lesz, mint a többieknek, csak azt, hogy többet fogunk ebből megmutatni. Nagyon fontos volt számunkra, hogy igazságosan, amennyire lehet ugyanannyit mutassunk meg mindenki reakciójából. De Cameront és Chase-t egy kicsit az előtérbe fogjuk hozni.
Jacobs: Mindenki érezni fogja, hogy elvesztett valakit, de mindenki máshogy fogja ezt feldolgozni. Szerintem a legnagyobb hatással végtére is House-ra lesz. Ő nem fog megbékélni a dologgal. Nem hagyja nyugton a gondolat, hogy nem látta előre az eseményt, és, hogy nem tudja megmagyarázni azt.
» Cameront és Chase-t említette. Elárulna még valamit azzal kapcsolatban, hogy hogyan fognak az előtérbe kerülni?
Shore: Nem. Ahogy Katie is mondta, főként House-ra lesz hatással, de a többiek közül Cameron és Chase reakcióját fogjuk látni. Elég érdekes lesz, szerintem, de nem akarom lelőni a poént. Annyit elmondhatok, hogy mindenki máshogy fog reagálni és, hogy fontos volt számunkra, hogy sokféle reakció legyen. Chaseés Cameron nem ugyanúgy fog reagálni a történtekre.
» Valakit behoznak majd, hogy helyettesítse Kutnert?
Jacobs: Nincs helyettese Kutnernek (legalábbis ebben az évadban nincs).
» Számbavettek más lehetőségeket is Kutner távozására?
Shore: Sok módot átgondoltunk, ahogy egy karakter távozhat. De végül ez volt az a megoldás, ami lehetővé tette számunkra, hogy a legnagyobb hatást tegye House-ra. Valójában mindenkire, de különösen az foglalkoztatott minket ebben a történetben, hogy annak embernek, aki állandóan a válaszokat keresi, most nincs meg a válasza. Ha Kal azt mondta volna, hogy “Felajánlották ezt a nagyszerű szerepet A helyszínelők-ben”…
Penn: Valójában a Grace klinikába megyek, David.
Shore: …akkor a saját kielégülésünk vagy ilyesmi miatt öltük volna meg így Kutnert. De így nagyon örülünk annak, amit Kal csinál.
» Talán Kutner lesz Ámor, aki összehozza House-t és Cuddy-t?
Jacobs: Ez is jó ötlet.
Shore: Azt hiszem a halála talán közrejátszik abban, hogy összejönnek. De nem a közeljövőben.
Jacobs: Azt hiszem, nagyon igaza van önnek abban, hogy bizonyos emberek egy ilyen szörnyű esemény után közelebb kerülnének egymáshoz; hogy párokba rendeződnének, és közelebb lennének másokhoz. De House esetében ez az esemény pont az ellenkező irányba sodorja őt.
» Ki fog derülni Kutner motivációja?
Shore: Nyilvánvalóan volt erre valami oka. Valami lejátszódott annak a férfinak a fejében. De végül nem fogják megtudni ezt az okot. Szerintem a mi sorozatunkban maga a kérdés az érdekesebb. Ennek az elfogadása sokkal érdekesebb, mint megtalálni a választ.
Címké(k): , , , , , , ,

Nézd meg ezeket is:
Forrás : Doktorhouse.hu

A tett halála az okoskodás

Nos, a mai napom vegyes érzelmekkel teli. Egyrészről életem egyik legszebb ebédje áll mögöttem ( pontosabban az a rövidebb időtartam, amíg azért a moslékért álltam sorba...:$ ^^ *.* ), az utóbbi évek legmókásabb matekóráját is magam mögött tudhatom ( régen röhögtem ennyit logaritmusok fölött szenvedve...xD) Régóta először tudtam időt szakítani egy kis délutáni szunyókálásra...Viszont este rám tört a depresszió, a bizonytalanság... Miért ilyen nehéz megismerni valakit? Na mindegy. Valamit tennem kéne, mert már elég rossz úton járok, affelé, hogy... Na de mindegy is, hisz mint Lucifer mondotta volt: ,, A tett halála az okoskodás" Ma végre House, alig várom, az én kedvenc szarkasztikus Dokim <3 És persze az én új kis szívcsücsköm, Dr. Lawrence Kutner <3 Imádom!

Forrás:
http://nadinewilliams.freeblog.hu/archives/2008/10/

Dr. House – 5. évad finálé

2009.05.16. | tmichel | Címkék: kórházas sorozat dráma house md

Az évad botrányosan gyenge és közhelyes első feléről már írtam egyszer. Azóta eltelt jó pár hét és lement az évad többi része is, s ez a véleményem árnyalására sarkall, sőt arra, hogy megint billentyűzetet ragadjak. Most is csak a tovább mögött vannak a részletek, mert hátha valaki még nem látta. :)

Az évad második fele már nem gyenge, de még mindig erősen hullámzó. Néhol újra megcsillant az eredeti hangulat és minőség, de még mindig akadtak gyengélkedő részek. Bár mondhatnánk, hogy ez már az 5. évad és mit akarunk még mindig az eredetiséggel? Mostanra csak a bejártott sablon maradt és megszokásból nézzük minden héten az új epizódot. De szerencsére nem. A készítők is látták, hogy 5 év az nem kevés idő és változtatni kell. Minden évadban hoznak valami újat a sorozatba, hogy megőrizhessék az egyik legnépszerűbb sorozat címet és fenntartsák az érdeklődést.
Sajnos ebben az évadban a nagy újítás nem jött be annyira. Elején nagyon előtérbe tolták a szereplőket, később ezen szerencsére változtattak. Visszatértek egy még elfogadható állapothoz és az aktuális eset nagyobb szerephez jutott. Az évad vége féle, főleg az utolsó 2-3 részben megint elővették a szereplők magánéletét. Főleg House volt most fókuszban. Nagyon érezhető volt, hogy a nagy finálét készítik elő, s ezzel együtt már a 6. évadot. Kellett valami, ami miatt majd szeptemberben megint leülnek az emberek a képernyő elé, sőt még az ismétléseket is visszanézik néhanapján.
Ügyesen vezették fel az utolsó részek összefüggő történetét, s a végén egy olyan csavarral zárták le, amitől dobtam egy hátast, pedig a székem támlája meglehetősen magas. Kivételesen jól fűzték egybe az aktuális esetet a háttérben húzódó hosszabb történeti szállal és House problémáival. Az évadzáró rész forgatókönyve tényleg dicséretet érdemel.
Az előzőekből már gondolom kitalálható, hogy House az, akinek megkérdőjeleződött a helyzete így az évad végére. A nézőt majdnem teljes bizonytalanságban hagyják a sorsát illetően. Azért mondom, hogy majdnem, mert tudjuk, hogy a címszereplő nélkül nincs értelme a sorozatnak. Sőt azt is sejthetjük, hogy az öt éve – nagyjából – változatlan House-nak most már tényleg lépnie kell, nem lehet, hogy mindig ugyan olyan.
Nemcsak a vége volt merész ennek az évadnak, de közben is történtek érdekes dolgok. Ott van például Kutner halála és annak körülményei. Nemcsak maga a tény, hogy évad közben egyszer csak eltüntették, de a módja is. Szokatlan és az a két rész, ami Kutner halálával foglalkozott szintén nagyon jó volt, annak ellenére, hogy megdöbbentő volt Kutner hiánya a csapatban.
A végére megint felkeltették az érdeklődésem, és a bizalmam is visszatért. Egy színvonalas House rész mindig biztos pontja volt a hétnek, s most úgy tűnik, hogy az is marad még egy darabig. A következő évad remélem fenn tudja tartani ezt a színvonalat és nem süllyed valami tömeg cuccá.
 Forrás:
http://filmdzsungel.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése