2010. augusztus 17., kedd

cikkek , videók


Doktor House (House, M.D.)

2010. március 26. | Címkék: | Kategória: Sorozat | Trackback | Szólj hozzá!
Doktor House

Doktor House (House, M.D.)

Amerikai filmsorozat, 2004
A Doktor House (eredeti címén House, M.D.) kórházsorozatot 2004. november 16-án mutatták be az amerikai Fox csatornán. A főszereplő Dr. Gregory House (Hugh Laurie), egy zseniális elméjű, ám zárkózott és barátságtalan orvos-diagnoszta. Gyakran kerül konfliktusba főnökével és diagnosztacsoportjával, mivel a hipotézisei általában vitathatóak és meghökkentőek.
A Doktor House sorozathoz kedvezően viszonyultak a kritikusok és a nézők egyaránt, egyike lett a legnézettebb sorozatoknak. 2008-ban a világ legnézettebb televíziós sorozata volt. Hatvanhat országban vetítik. Számos díjjal elismerték, többek között két Golden Globe-ot és három Primetime Emmy-t kapott.

Doktor House Doktor House
Műfaj: dráma, rejtély
Készítők: David Shore (rendező), David Shore (forgatókönyvíró), Walt Lloyd, Newton Thomas Sigel, Roy H. Wagner (operatőr), Jason Derlatka, Jon Ehrlich, Christopher Hoag, Massive Attack (zene), Lawrence Kaplow, Gerrit van der Meer (producer), Sue Blainey, Marta Evry (vágó)
Főszereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Omar Epps, (Dr. Eric Foreman), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron)
Gyártók: Heel & Toe Films, NBC Universal Television, Bad Hat Harry Productions, Shore Z Productions, Moratim Produktions, Universal Media Studios (UMS)
Hol látható: TV2
Doktor House Doktor House
Cikkek, hírek, kritika:
Dr. House-t azért szeretjük, mert akkora görény (index.hu, 2006.08.04.)
Szarkasztikus, politikailag inkorrekt, a kezelések során lekezelő. A TV2-n futó Doktor House című tévésorozattal a Fox legnagyobb sikerét könyvelheti el a 24 óta.
House: feltámadás ezerrel! (nlcafe.hu, 2010.03.25.)
Nagyot kockáztatott és nagyot nyert a House alkotógárdája a hatodik évad elején: ilyen tökéletes, okos és egyedi epizódokat már rég láttam ebben az egyébként kiváló sorozatban.
!!!SPOILER!!! – 6. évad (doktorhouse.hu, 2010.03.25.)
Mivel lassan már csurogni fognak a 6. évados infók, ezért ideje nyitni egy külön bejegyzést, ahova a gondolataitokat írhatjátok a Csevegő helyett.
Doktor House videó:
TV2 Aktív – Doktor House exkluzív – nem is mogorva a doki?

TV2 Aktív – A szexelő, rappelő doki – íme House új arca

Opening Theme

Linkek:
Doktor House hivatalos honlapja
Doktor House magyar honlapja
Wikipedia – Doktor House
Doktor House – Port.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése