2010. augusztus 18., szerda

Hivatalos útmutató a “Doktor House”-hoz

Hivatalos útmutató a “Doktor House”-hoz


Egyre több könyv jelenik meg a “Doktor House”-ról – hiszen van rá esély, hogy az ilyeneket az egész világon el lehet adni. Már majdnem minden országban adják a sorozatot (Japánban csak nemrég kezdték el), és múlt évben a legnézettebb volt az összes létező sorozat körében.
Amazonon már meg lehet rendelni a legújabb művet (tegnap jelent meg), melynek címe: “House, M.D.: The Official Guide to the Hit Medical Drama”, azaz “Doktor House: hivatalos útmutató a népszerű orvosi drámasorozathoz”. Legalábbis szó szerint ez a cím fordítása. Hogy Magyarországon megjelenik-e (akár angolul is), arról nem találtam információt.
De nézzük csak, mit tartalmaz a könyv:
  • Előszó – melyet Hugh Laurie írt
  • Exkluzív forgatási képek
  • Történetek a sorozatról a színészek, írók és producerek elbeszélésében (interjúk)
  • A sorozat orvosi, etikai kérdései
  • Egy epizód készítésének folyamata
A könyv Amazon-oldalán belekukkanthattok a könyv elejébe (benne Hugh előszavával) ill. végébe (kattints a “Look inside”-ra).
Borító és egyéb infók a folytatásban:
Könyvborító
A tartalomjegyzékben látszik, hogy minden valaha volt főszereplőnek külön fejezete van és Kal Pennt (Kutner) leszámítva mindenki megszólal a könyvben.
Az előszót – bár nagyon vicces, és még egyszer, Hugh Laurie írta – nem kívánom lefordítani. Egyrészt baromi hosszú, másrészt meg úgysem tudnám átadni a humort és a metaforákat, amivel tele van a szöveg. Ha bárki vállalkozik a fordításra (olyan, aki tud magyarul helyesen írni és gépelni), akkor szívesen kirakom az oldalra. Bár, mellesleg jogilag sem lenne túl szép húzás több oldal lefordítása és közzététele…
Az Amazonon azt írja majd ki, hogyha bejelentkezel, akkor a könyv többi részét is megnézheted, de ezen könyv esetén nem mutat többet akkor se.
Nyugodtan megrendelheted a könyvet – ha jó a forint, akkor érdemes, mert akkor ugyanannyi dollárért kevesebb forintot adsz.
Ha bármilyen információm lesz az esetleges itthoni megjelenéssel kapcsolatban, szólok! :)
Címké(k):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése