2010. augusztus 8., vasárnap

Mi lesz House-szal?


Folytatódik-e a Doktor House?

Az ember azt gondolná, hogy a sikersorozatok mindörökre fennmaradnak, de elég csak a Jóbarátok 10 szezonjára és a csúcson történő befejezésre gondolni, s mindenki számára tiszta lehet, hogy ez nincs így, hiszen vagy a színészek vagy a készítők előbb-utóbb ráunnak a sorozatra, vagy, ha más nem, a csatorna unja meg finanszírozni az elviselhetetlenül drágává váló szériát.
Ősztől indul el a Doktor House 7. évada Amerikában, s bizony már meg is indultak a vele kapcsolatos pletykák, hiszen többek között Hugh Laurie szerződése lejár 2011. májusában. A sorozat tehát hiába a negyedik legnézettebb a kereskedelmi korosztályban Amerikában (az Agymenők, a Grace klinika és a Lost - Eltűntek mögött), előfordulhat, hogy a csúcson ér véget.
Hugh Laurie mindenesetre nem biztos 100%-ig abban, hogy folytatja a sorozatot, azt mondta, hogy fogalma sincs, hogy meddig fog futni a sorozat, csak abban bízik, hogy még időben fogják lehúzni a függönyt, s nem akarja azt, hogy évekkel a megfelelő kiugrási pontot követően is folytatódjon a Doktor House, mert az csak a cím renoméját rontaná. Jó hír viszont, hogy a hatodik évaddal kapcsolatosan a büszkeség tölti el az angol színészt, elégedett a történet szálainak alakulásával, vagyis valószínűleg, megfelelő írói támogatással akár egy 8. és 9. évad is valószínű lehet. Ezt Laurie úgy fogalmazta meg, hogy ő nyitott a folytatásra a hetedik évadon túl is, de egyelőre, bár ez a válaszadás kikerülésének tűnhet, még maga sem tudja, hogy mit hoz a jövő. A válasz fél-háromnegyed éven belül kiderül.
- showrozatos

Hugh Laurie kész a folytatásra (friss.)

 

2010. 06. 02. szerda, 13:48 :: Publikálta: Ági (agig112)
t f g S W

Kategória: cikk, hír :: 21 hozzászólás

Az alábbi cikk alapján – semmi spoileres – az, hogy “Hugh 8. évadig a sorozaté” mégiscsak inkább annyit jelentett, hogy a 7. évadig bezárólag. Én így értelmezem – mondom, az alábbi cikk alapján. Így viszont (jogilag és kreatív szempontból) benne van a pakliban, hogy a 7. évad lesz az utolsó, de azért ennyire ne szaladjunk előre. (Annó egyébként úgy értesültünk, hogy “az eredetileg 7 évadra szóló szerződést megtoldották plusz egy esztendővel, így Hugh Laurie minimum a 2011/12-es évadig a ‘House’-szal marad.”)
Előbb-utóbb tisztázódik ez a dolog, de addig is olvassátok el az említett cikket – Hugh Laurie hozzáfűznivalójával.
Frissítés: A comment:com bejegyzését a témában ld. szintén a folytatásban.

Hugh Laurie jövőre lelép?

Szeretnétek valami ijesztőt átélni? Képzeljétek el a “Doktor House” végét. Mivel Hugh Laurie szerződése a következő évaddal lejár, eljöhet ez a vég. “Fogalmam sincs, meddig fog még menni a sorozat” – mondja. “Csak reménykedem, hogy tudni fogjuk, mikor jön el az idő, [hogy lehúzzuk a redőnyt]. Mikor egy sorozatban már ott ügyetlenkednek öt évvel azután, [hogy abba kellett volna hagyniuk]… akkor az egész kicsúszik a kezükből. Valakinek ki kell mondania, hogy ‘Elég volt’.”
“De egyelőre – teszi hozzá – hihetetlenül büszke vagyok arra, amit ebben az évadban csináltunk.”
Arra lehet is. Az ütős finálé önmagában a színész legjobb munkái közé tartozik (és ez már jelent valamit!). Szóval tekintve azt a minőséget, amit nyújthat ebben a sorozatban, nem meglepő, hogy azt mondja, “Nyitott vagyok” arra, hogy a 7. évad után is folytassák a sorozatot.
Laurie elmondja, hogy az a gondolat, hogy végleg eldobja House sztetoszkópját, nem igazán fordult meg a fejében (mivel nem sok ideje van ilyesmire). Legalábbis még nem. “Ebből úgy tűnhet, hogy próbálom kerülni [a kérdést]. Pedig nem” – mondja. “Olyan agyam van, mint egy hörcsögnek, és nem tudok délután 5 órán túl előre gondolkodni. Én valóban ennyire hülye vagyok.
“Csak annyit mondhatok, – folytatja – hogy szerintem következő évben majd megérezzük”, hogy továbbra is csinálják-e a sorozatot.
Most már tudjuk, mit gondol. És ti mit gondoltok? Vajon a “House” elérkezett a végéhez? Vagy egyet értetek-e velem abban, hogy egyre magasabb és magasabb szintre lép? Osszátok meg a véleményeteket!
A legnépszerűbb hazai tévés blog a bejegyzésében nyomatékosabban jelzi, hogy talán a 7. évad lehet az utolsó. Én azért továbbra is próbálok optimista maradni…

Hugh Laurie nem tervez hosszú távra a House-zal

Egy nemrég adott interjúban a brit színész elmondta, hogy ugyan rendkívül büszke arra, amit a sorozattal elért, különösen a jelenlegi évad utolsó epizódjában nyújtott játékára, de szerinte ideje lenne már kijelölni a sorozat végét. Laurie szerződése a következő évad után lejár, és egyáltalán nem biztos, hogy meg fogja hosszabbítani.
“A sorozat kiváló, szeretem a karakteremet, a stábot, a munkát, viszont nem szeretnék abba a helyzetbe kerülni, amikor rajtunk kívül már mindenki unja az egészet, és azt kívánja, bárcsak vége lenne már a House-nak. Fogalmam sincs, mennyi van még a karakterben és a sorozatban, meddig érdemes csinálni – ezt nem az én dolgom eldönteni. Az biztos, hogy a szerződésem jövőre lejár, és majd akkor kell azon elgondolkodnom, hogyan folytassam tovább a karrieremet. Egyelőre nincs időm ezzel foglalkozni, mert készülünk a következő évadra, és ez az, ami érdekel. A jövőt meg majd meglátjuk.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése