2010. augusztus 19., csütörtök

6. évad útolsó rész

 


Infó a fináléról

2010. 04. 22. csütörtök, 00:31 :: Publikálta: Ági (agig112)
Kategória: videóinterjú :: 4 hozzászólás

A Spoilerek között már találtok némi információt a 22. és egyben a 6. évad utolsó epizódjáról, mely május 17-én kerül adásba. Az Entertainment Weekly újságírója, Michael Ausiello egy reggeli tévéműsorban több sorozattal kapcsolatban kifejtette, mit tud a fináléjukról, és köztük volt a “Doktor House” is.
Videó és a “House”-ra vonatkozó rész fordítása a folytatásban.
2:23-49-ig: “House az egész évadban Vicodin-mentes életet élt – ez a nagy történetszál. Tehát most józan volt, de a fináléban ez próbára lesz téve. House-nak meg kell hoznia a döntést: fennmarad a platón vagy leesik róla? Erről majd többet is megtudhatunk.”
Címké(k): , ,

inHouse – 6×22 “Help Me!”

2010. 05. 19. szerda, 15:58 :: Publikálta: Ági (agig112)
Kategória: promó, videóinterjú :: 1 hozzászólás

Két videóval kukkathatunk be a sorozat kulisszái mögé, egy harmadikban pedig Jeffrey ápoló kis epizódjainak előzetesét láthatjátok.

A kulisszák mögött Greg Yaitanesszel

Az az izgalmas számomra egy epizódban olyannyira, hogy azt meg is rendezzem, az az, hogy egy ilyen díszlet van benne. Az egész egy épület romjai között játszódik, amire tök király ránézni, de emellett jó a történet és az írás meg a karakterek is.
*jelenet*
Ez nagyszerű volt! A legutóbbi felvétel jó volt.
Ha megnézzük az epizódot, akkor láthatjuk, hogy a külső díszletek olyannyira “közeliek”, mint a belső díszletek. Csak onnan láthatjuk a különbséget, hogy a külső helyszínen a színészek állnak. De nagyon közel áll a két díszlet egymáshoz. Végig.
A lukban kihívás volt a forgatás. Kábé fél méter hely van a legszűkebb pontján, ahol a színész vagy színésznő a hasán kénytelen kúszni.
Kicsit több por…, Tony.
Nagyon szűk volt a hely. Szóval az emberek csak egy bejáraton tudtak közlekedni. Csak olyan kevés ember lehetett ott, amennyi hely volt.
Ez Chris-é.
A kamerák nagyon kicsik voltak, így a díszletek olyan valósághűek lettek, amennyire csak lehettek. Szóval ott lenn nagyon szűken voltunk, kívül meg hatalmas volt a tér, de mindig megtaláltuk a megfelelő helyet a kamerának. Mindig is azt szerettük volna látni, hogy ezek a dolgok mit hoznak ki a karakterekből, és a karaktereket annyira megérintik a történések ebben az epizódban, hogy az a nézőt is beszippantja.
A legizgalmasabb dolog számomra az volt – amit a legjobban imádok ebben a sorozatban -, hogy jobban meg akarom ismerni House-t, és Cuddyt. És ez az epizód megmutathatta őket közelebbről.
Felvétel!
Amiatt, hogy a lukban mennyire erőteljesek voltak a történések, mikor kiértünk a külső térbe, mindenki fellélegzett ezután a pár durva nap után.
kellékes: Amint azt láthatják, most épp nem figyel senki. Átmegyünk itt, és senkit nem izgat. Még a rendőrt sem. Nyilván nem jó itt a közbiztonság, ha egy ilyen fickó, mint én, átmehet anélkül, hogy bárki is rászólna.
Tudni, hogy mindenki csinálta a dolgát, és mindenki egyként küzdött azért, hogy meglegyünk, minden nap…
nő: Jól szórakozik?
Mizújs? Istenem, nagyon jól! Hihetetlen.

6×22 “Help Me!” / “Segítség!”

Írta: Russel Friend, Garrett Lerner, Peter Blake
Russel Friend: Ez egy nagyszabású finálé volt számunkra. Az ötlet egy-másfél évvel ezelőtt született, mikor olvastam egy cikket az újságban egy daru összeomlásáról Manhattanben, ahol épp egy hatalmas felhőkarcolót építettek. És a daru összeomlott és lerombolta az épületet. És arra gondoltunk, House-t bele lehetne helyezni ebbe a lerombolt épületbe, és megmenthetne valakit. Az egy érdekes epizód lenne.
Egy éve kezdtünk komolyabban gondolkodni ezen, de 3-4 hónappal ezelőtt kezdett méginkább körvonalazódni. Tudtuk, hogy elég nagy dolog lesz. Előbb meg kellett beszélnünk David Shore-ral, aztán az előkészületeket hamarabb kellett megkezdenünk, mint egy átlagos epizódnál, mert fel kellett építenünk az egész épületet, aztán meg úgy kellett megcsinálnunk, mintha az egész épületet lerombolták volna. Aztán meg meg kellett építenünk az egész alagutat, meg az egész… a lukat, ahol Hanna beszorult.
Ez a díszlet nagyszerű lett. Az egész díszlettervező csapatunk lenyűgöző munkát végzett. A tévésorozatokban általában nem szokott ilyen díszlet lenni, mert nagyon drága, és sok időt felemészt, de szerecsére mindenki mellette állt: a gyártó, a csatorna mind amellett volt, hogy ezt megcsináljuk. Szóval megépíthettük ezt a hatalmas díszletet, ami nagyjából egy egész stúdióépületet elfoglalt. A 10-es stúdióban építettük fel a leomlott épületet, meg az utcát meg mindent körülötte: az autókat, meg a betont, amik odaestek… a hatalmas darut, ami összeomlott. Mindent a mi srácaink építettek meg. És lenyűgöző lett. Nagyon jól sikerült.
Úgy éreztük, hogy ez nagyon illeni fog a történetbe: az évad azzal kezdődött, hogy House egy elég komor helyen van, Mayfieldben. Aztán reményekkel teli jön ki onnan, és azt gondolja, hogyha elkezd megváltozni, és próbál boldog lenni, akkor talán valóban boldog lehet. Meg, ha jó dolgokat cselekszik, akkor ővele is jó dolgok történnek. És úgy éreztük, hogy ez jó évadzárás lesz. És House szószerint egy komor, sötét helyre megy. Beraktuk oda abba a lukba – ami metaforikusan az ő végét jelenti. A szakadék alját, ahova eljutott, ahol meg kell hoznia ezt a szörnyű döntést, és el kell mondania ennek a nőnek, hogy le kell vágni a lábát – egy olyan döntést, amit magával kapcsolatban nem hozna meg, de a nővel kapcsolatban sem. És a egész egy eléggé sötét véghez vezet.
Pár hete vettem fel az előző videó-blogomat (a videó elejét), és most pedig elmondhatok nektek egy kis titkot. Az a jelenet, amit utolsónak szántunk, nem igazán úgy lett leforgatva, ahogy azt mi gondoltuk. Valójában a 22. epizód utolsó forgatási napján – éjszaka volt, hajnali 2-3 óra – ott jelentettük be mindenkinek, hogy lesz egy új jelenet. Szóval még a stáb meg a szereplők sem tudták, hogy mit kell csinálni. És végül elég érdekes lett ez az új végződés. Nem olyan, mint, amit múltkor (a videó elején) mondtam: nem olyan sötét, de elég megosztó lesz, szóval szerintem tetszeni fog nektek.

Jeffrey ápoló

House: Ma reggel nem a saját ágyban ébredtem.
Jeffrey ápoló: Minden ágy, amiben ébred, nem a sajátja.
House: Anyád nem ezt mondta! Ó, jó vagyok!
Jeffrey ápoló: Most megyek… a humán erőforrás osztályra.
Dr. House, azt hiszi, csak viccelek? Hát nem!
“Jeffrey ápoló”: világpremier május 24-én, hétfőn, este 8-kor
Címké(k): , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése