2010. augusztus 20., péntek

6. évados DVD extrák (friss.)

6. évados DVD extrák

2010. 08. 20. péntek, 17:17 :: Publikálta: Ági (agig112)
Kategória: videó :: 1 hozzászólás

Ausztráliában valamiért hamarabb megjelent a Doktor House 6. évados DVD-je, mint az USA-ban, és egy ausztrál rajongó feltöltött két extrát az internetre: az egyik “5-től 9-ig” c. epizód Lisa Edelstein és Thomas Moran audiokommentárjával, a másik pedig egy kisfilm Hugh Laurie rendezéséről. Letöltési linkek, ill. az utóbbi beágyazott videója a folytatásban.
Feliratot sajnos nem tudok hozzá adni. Ha lesz – akár angol is – akkor szólok, ill. szóljatok, ha ti találtok!

“5-től 9-ig” audiokommentárral

Videó letöltése (294 MB, a letöltés után, mikor elindítod, állítsd át a lejátszódat 16:9-re, mert alapból elszúrták az arányt)

Hugh rendezéséről

Videó letöltése (90 MB, érdemes letölteni, mert eredetileg szélesvásznú a videó. Amint feltöltöm valami normális helyre, kicserélem ezt:)

“5-től 9-ig” audiokommentárral

Videó letöltése (294 MB, a letöltés után, mikor elindítod, állítsd át a lejátszódat 16:9-re, mert alapból elszúrták az arányt)



A “Broken” előtt

Az epizódból kimaradt jelenetek

A teljes videó – Katie Jacobs elmeséli a forgatás előzményeit

(Ha nem megy a lejátszás, itt is megtalálod a videót.)
Katie Jacobs (producer, a “Broken” rendezője) elmondja, hogy a nap első felében leforgatták az 5. évad utolsó jelenetét, a második felében pedig levágták Hugh haját meg besötétítették a szakállát – “imádom a 6. évados kinézetét” – és hang nélkül leforgattak pár olyan jelenetet, hogy House mit csinálna az intézetben. Kábé odaadták Hugh-nak az eszközöket, és hagyták, hogy House-t játssza. “Nincs nála jobb színész, aki jobban bánik az eszközökkel.” – mondja Katie.


House új háza

Hugh, Katie és a díszletesek a Mayfield Kórház felépítéséről

Az interjú egy részét ill. összefoglalóját itt találjátok.


Új arcok az új házban

A “Broken” új karaktereiről, House átalakulásáról

Hugh Laurie: Lin [Alvie] nagyon jól hozta ezt a Tigrises, ugrálós izgatottságot.
Andre Braugher (Dr. Nolan): Egyetlen “House” epizódot sem láttam előtte. De ez pont jó volt, mert a karakteremnek is idegen volt House világa. Nolan alapvetően olyan, mint House.


“Böhöm baki” – teaser készítése

Az epizód főcím előtti részének werkfilmje

A számítógépes részeknél a figurák mozdulatait úgy alkották meg, hogy előre megcsináltatták élőben kaszkadőrökkel a mozdulatokat és a ruháikra tett érzékelővel ezeket a mozgásokat rá tudták ültetni a számítógépes figurákra.
A figurák arckifejezését és szájmozgását pedig úgy csinálták meg, hogy előre eljátszatták a színészekkel a szerepet (csak felsőtesttel és hanggal, egy helyben), és ezeknek a videófelvétele alapján ültették rá ezeket a figurák arcaira.
Olivia Wilde (13) elmondja, hogy ezelőtt forgatta a Tron 2-t (videójátékos sci-fi film), és mikor visszajött a “House”-ba, az első forgatási napján megint videójátékoznia kellett. “Nagyon jó móka volt részt venni ebben – a sorozatban még újfajta – dologban.”
Peter Jacobson (Taub) elmondja, hogy ritkaság, hogy a sorozatban egy ekkora fegyvert tarthat a kezében (és most is csak virtuálisan), máskor sztetoszkóp vagy hasonlók szoktak nála lenni. “Izgalmas és komikus élmény volt.”
Pontról pontra megalkották a kórház lobbijának 3D-s mását – “a kórház egy poszt-apokaliptikus mása” – mondja Greg Yaitanes (producer).
Ahhoz a jelenethez, amikor a beteg Tizenhármast és Foremant mutáns lényként hallucinálja, be kellett szkennelni Omar Epps fejét – amit aztán módosítottak, hogy szörnyesebb legyen. Oliviáról megvoltak a szkenek a Tron miatt, így azokat fel tudták használni. “Ami elérhető, ha bárkinek kell. A szkennelés után bárhogy animálhatnak téged!”

Kritika a Blu-ray változatról (EN)
Címké(k): , , , , , , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése