2010. augusztus 7., szombat

képek és cikkek

Sztárhírek
Dr. House-nak annyi?!
2009. szeptember 24. csütörtök Betűméret növelése Betűméret csökkentése

Nők ezrei rajonganak a jóképű, sármos, dokiért, és követik figyelemmel az egyik legismertebb amerikai orvos-sorozatot. Lehet, hogy ennek most vége?!
Laurie-nak elege van a sántításból, fáj tőle a dereka...
Laurie-nak elege van a sántításból, fáj tőle a dereka...


Hugh Laurie immáron öt éve alakítja Dr. Gregory House-t a tévéképernyőn - a sorozat hatodik évadja hamarosan műsorra kerül Amerikában. Dr. House elsöprő sikerét mutatja az is, hogy az elmúlt három évben a legjobb férfi főszereplő kategóriában Emmy-díjra jelölték Laurie-t, illetve, hogy 2006-ban és 2007-ben is elnyerte a Golden Golbe-díjat.

Veszélyben a sorozat

Most azonban nagy bajba került a stáb, és veszélybe került a sorozat jövője is, ugyanis a Dr. House-t alakító brit színész fontoltóra vette, hogy végleg kiszáll a nagy sikerű sorozatból. Az indok meglepő: a színész egészségügyi állapotára hivatkozott! A sorozatbeli karakter – így Laurie is a forgatásokon – bottal jár, ami rendkívül leterheli az ízületeit: „Ez a sorozat megérhet hat-hét szériát, akár nyolc-kilencet is, de én lehet, hogy nem. A térdem kezd szétmenni, nagyon sok csípőmunkával jár ez a szerep. A dolgok pedig kezdenek rosszra fordulni. Már jógáznom is kell” – nyilatkozta Hugh Laurie.

A család az igazi ok?

Valószínűleg közrejátszik majd a döntésében az is, hogy míg ő Los Angelesben forgat, addig Jo, a felesége és három gyereke Londonban élnek. Lehet, hogy a családjától távolt töltött időt most pótolja majd a furcsa, de sármos színész – viszont sokakban felmerül a gondolat, ha Laurie kiszáll, érdemes-e egyáltalán folytatni a nagy sikerű sorozatot.

[http://www.kiskegyed.hu/hirek/dr-house-nak-annyi-2295.html]
Elküld
Nyomtat
Cimkék: Dr. House

Dr. House-t azért szeretjük, mert akkora görény
Doktor House

* VOX mozimagazin

2006. augusztus 4., péntek 20:04 | Frissítve: 2006. augusztus 7.

Szarkasztikus, politikailag inkorrekt, a kezelések során lekezelő. A TV2-n futó Doktor House című tévésorozattal a Fox legnagyobb sikerét könyvelheti el a 24 óta.
következő rész
előző rész
1 | 2
Rossz doktor?

"Szeretném megköszönni ezt a díjat a főszereplőnek, Hugh Laurie-nak, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy tehetségesebb íróként tűnjek fel, mint amilyen valójában vagyok, és azoknak az embereknek, akik cinikussá, dühössé és frusztrálttá tettek. Nélkülük nem születhetett volna meg Doktor House karaktere" - ezzel a nem éppen mindennapi kommentárral vette át 2005-ben az Emmy-díjat a hajdani ügyvéd, David Shore, a Doktor House [1] című tévésorozat ötletgazdája.

Az író-producerben akkor fogalmazódott meg a széria alapszituációja, amikor - az orvosi szakzsargont mellőzve - "bekattant a csípője", és fájdalmait kivizsgálandó egy neves specialistához jelentkezett be. Lévén az orvos igencsak felkapott szaktekintély hírében állt, már az időpont egyeztetése is eltartott egy jó darabig. Csak három héten belül tudott konzultálni vele, addigra azonban a panaszai megszűntek. Ezek után Shore szükségtelennek érezte, hogy megjelenjen a rendelőben, ahová azonban - adott szó kötelez alapon - mégiscsak ellátogatott. "Az orvos hihetetlenül udvarias volt velem - emlékszik vissza a történtekre. - Eszébe sem jutott, hogy "mi a fenét keresek ott, lopom, a drága idejét, ha nem fáj semmim?" Akkor futott át az agyamon, hogy mi lenne, ha egyszer kifognék egy olyan dokit, aki mindezt a szemembe is mondaná."

Így született meg Dr. Gregory House figurája, akit kiagyalójánál, David Shore-nál jobban talán senki sem jellemezhetne: "Doktor House-nak bizonyára nagyon jót tenne, ha pszichiáterhez járna, a nézőknek azonban semmiképp. Mondhat bárki bármit, pont azért szeretjük őt, mert akkora görény." Egy másik nyilatkozatában hasonlóan kíméletlen: "Bosszant, amikor azt hallom az emberektől vagy a rajongóktól, hogy "zsémbes pasi ez a Dr. House, de aranyból van a szíve". Ezúton jelezném, hogy olyan nincs neki."

És hogy mégis miért viseli el az epés megjegyzésekkel, cinikus beszólásokkal büszkélkedő, a rendelési időben kórházsorozatokat bámuló, pácienseit gyakorta lesajnáló dokit a képzeletbeli New Jersey-i ispotály? Természetesen azért, mert zseniális koponya. "Szerintem minden, amit a doktor a sorozatban tesz, igazolható, a páciensei javát szolgálja - magyarázza a széria egyik írója, Lawrence Kaplow egy interjúban. - Cinikus megjegyzései nem feltétlenül vannak összefüggésben az orvosi tevékenységével. Nem számít, hogy mennyire szélsőséges figura, ha életeket ment." Dr. House személyében felülírja a jóságos, megértő, együttérző doktor bácsikról a közvéleményben élő képet; nem annyira a betegért küzd, mint inkább a betegségekkel szemben száll harcba, ha csatát nyer, a páciens is meggyógyul. Igaz, csak mellesleg.

A Fox tévécsatorna a figurát eredetileg egy harmincas évei elején járó, vonzó ifjúban szerette volna viszontlátni, így a gyártócég és a pilot rendezőjének, Bryan Singernek [2] a Bad Hat Harry Production névre keresztelt vállalata is ez irányban kezdett tapogatózni. Az X-Men direktorának nagyon is határozott elképzelése volt azzal kapcsolatban, hogy milyen legyen a szarkasztikus dokit életre keltő színész: "Elég volt a britekből - adta ki a rendező munkatársainak a sorozat szellemiségéhez méltó utasítást - már így is épp' elég van belőlük Hollywoodban, ráadásul képtelenek rendesen elsajátítani az amerikai akcentust." Követendő példaként pedig egy, a namíbiai napsugár beszűrődő fényében, a fürdőszobában felvett videofelvételre hivatkozott, amin egy jellegzetesen "amerikai", markáns arcú negyvenes színész, Hugh Laurie [3] szerepelt.

Az angol beteg

Aki persze születését tekintve brit, méghozzá - külföldiek számára - nagyon is klasszikus értelemben. Az evezésben olimpiai bajnokságot nyerő orvos apától származó, skót ősökkel is büszkélkedő Hugh Laurie elit neveltetésben részesült. Előbb a híres etoni középiskolát, majd az előkelő Cambridge Universityt abszolválta antropológia és régészet szakon. Elmondása szerint az említett szakpárra csupán azért esett a választása, mert elég könnyűnek tűntek ahhoz, hogy mellettük büntetlenül napi nyolc órát tölthessen a vízen a cambridge-i evezősök oszlopos tagjaként. A később hivatását képező színházzal az egyetemi színpadon ismerkedett meg, aminek előbb állandó szerzője, majd színésze is lett olyan iskolatársakkal az oldalán, mint egykori szerelme, Emma Thompson vagy gyermekei keresztapja, Stephen Fry.

Laurie-t - bár Amerikában teljességgel ismeretlen volt - hazájában, Nagy-Britanniában az egyik legnépszerűbb komikusként, a Fekete vipera című széria sztárjaként jegyezték. Amikor a Dr. House szerepére jelentkezett, nem táplált túlzott reményeket, amit mi sem bizonyított jobban, mint hogy szent meggyőződése volt, tulajdonképpen az egyik mellékszerepre castingol; egy olyan kellemetlen figura, mint a New Jersey-i orvos csak szárnysegédje lehet a szimpatikus főszereplőnek, Dr. Wilsonnak. Hogy "túlkorosként" és britként Laurie mégis bekerült a Doktor House produkcióba, nem kis színészi teljesítményre vall. A lelkendező kritikák is elsősorban az ő személyének tudják be, hogy a széria ekkora sikert aratott. "Egy rakás orvosi szakkifejezést kell eldarálnia tökéletes amerikai angolsággal - indokolja Katie Jacobs, a show egyik producere Laurie 2006-os Golden Globe-díját -, ráadásul egy mankóval a hóna alatt rohangál le-föl." Merthogy Dr. House karakterének egyik szembeötlő vonása a sántasága. Egy a combját érintő érelzáródást követően az izmai teljesen elhaltak, így fájdalomcsillapítókon tengődik, hatás(talanság)uk nem kevés szerepet játszik abban, hogy mikor, mit és éppen kinek szól be. Ennek köszönhetően a rendező, Bryan Singer Laurie-t állítólag csak úgy instruálta a felvételek alatt, hogy "ez most egy olyan jelenet, amiben egy Vicodin van benned, itt viszont kettő, ebben pedig még nem vettél be egyet sem."


Vizsgálják Doktor House-t

MTI|2008. 12. 12., 18:26|Utolsó módosítás: 2008. 12. 12., 18:39|

Ez a cikk 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

eszközök:


Doktor House szemináriumi  tantárgy lett a marburgi egyetem orvostudományi karán, a Klinikát viszont az egyetem illetékesei már nem tartották arra érdemesnek.
Forrás: [origo]

Ajánlat



ÁRVÍZ-SEGÉLYVONAL

Támogassa 200 forinttal az árvízkárosultakat.Hívja a 1749-es számot, vagyküldje az "ARVIZ" szót sms-ben ugyanerre a számra
Jürgen Schaffer, az orvosi kar igazgatója, kardiológus elmondta, hogy a Doktor House-t rendszeresen megtekintik, s elemzik az orvostanhallgatókkal a heti szemináriumon, az ugyanis általános megítélés szerint hasznos kiegészítését jelenti a tantervnek. Úgy látja, a sorozat nemcsak szórakoztató és izgalmas, hanem  jóval közelebb jár a valósághoz, mint minden más, általa ismert orvosi televíziós sorozat - olyannyira, hogy House diagnózisait mindenképp elemezni kell. - A sorozat ugyanakkor rendkívül jól ábrázolja az egyes betegségek tüneteit, az azokkal járó panaszokat, a kezeléssel kapcsolatos elképzeléseket s a diagnózisfelállításokat - hangoztatta az igazgató, hozzátéve, hogy a diákok egyik kedvenc tárgyáról van szó.

A magyar televízióban évekkel ezelőtt vetített Klinika főszereplőjéről, Brinkmann professzorról  azonban az igazgató már nem volt ilyen jó szakmai véleménnyel, s ezért fel sem merült, hogy ez a filmsorozat is szemináriumi tárgy  legyen. Brinkmann ugyanis annak idején már "a folyosón tíz méterről" megmondta, hogy a betegnek szívinfarktusa van - fogalmazott az igazgató. "Azoknak a betegeknek a túlnyomó többsége, akiket Doktor House meggyógyít, az egykori híres Fekete-erdei klinikán valószínűleg meghalt volna" - vélekedett a marburgi professzor.
(MTI)









Doktor House 6/21. - Help Me!

A 6. évad utolsó része!

A TEAM SEGÍTSÉGET NYÚJT EGY VÉSZHELYZETBEN Cuddy, House és a team egy kereső-mentő csapathoz csatlakoznak, hogy biztosítsák a szükséges orvosi szakértelmet egy vészhelyzet közepette.
http://thumbnails.hulu.com/21/50011021/121348_512x288_generated.jpg









Greg House M.D.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7peytigbGpweZHumrGu6ThIIL2O7B_FDVzlW4bVllIj_ZUbUF8te45Ltev3jEu7u2MekmszVKCEd8BENTVvBhcttqc8hTQLxZ2XQ8jjDuzUAlDtQFHme_zgnFfpsycbEfIU3m3UpZqQU9/s400/House+M.D.+Ignorance+Is+Bliss.jpg









Kép a 6. évadból


house-1.jpg image by THESPREADIT









Promo kép - Baggage

Kattints ide a teljes kép megtekintéséhez









Doktor House 6/20. - Baggage

Egy nőt (Zoe McLellan) megmagyarázhatatlan betegséggel veszik fel a kórházba, és nem emlékszik arra, kicsoda ő. Miközben próbálja megfejteni a nő betegségének okát, House-nak kell segítenie a nőnek összerakni az identitása darabjait.

Kattints ide a teljes kép megtekintéséhez









The Choise - Promo kép

Kattints ide a teljes kép megtekintéséhez









Doktor House 6/19. - The Choise

Kattints ide a teljes kép megtekintéséhez

A team egy beteg vőlegény esetét vállalja el, akinek titkai vannak egy előző kapcsolatból. Miközben a menyasszonya (Amurri) próbál válaszokat kapni a kérdéseire, a frusztrált csapat leszűkíti a lehetséges diagnózisok körét.
Eközben egy vad éjszakázás közepette House és Princeton-Plainsboróbeli kollégái együtt töltenek némi időt a munkahelyen kívül és Foremannel és Chase-szel előadják a Gladys Knight & The Pips együttes klasszikusának karaoke verzióját.









Doktor House 6/18. - Open and Shut

EGY PÁCIENS “MEGNYÍLIK”

Kattints ide a teljes kép megtekintéséhez

House és a team egy nő, Julia (Callies) esetét vállalja el, aki nyitott házasságban él és rosszul lesz az egyik randiján. Az eset olyannyira meghökkentő, amennyire Julia boldog és egészséges, de poligám kapcsolata zavarba ejtő a csapatnak.
Eközben House Wilson és Sam (Watros) kapcsolatát teszi próbára.









Doktor House 6/17. - Knight Fall

A TEAM EGY NEMESI SZÁRMAZÁSÚ LOVAGOT KEZEL

Kattints ide a teljes kép megtekintéséhez

House és a team Sir William esetét vállalják el, aki egy olyan férfiakból és nőkből álló zártkörű társaság “lovagja”, akik a reneszánsz ideák alapján élnek. Miközben a csapat a középkori faluban kutat környezeti hatások után, ami Sir William gyorsan romló állapotát okozhatja, Tizenhármas és Sir William megvitatják azokat a tetteket, amik tiszteletet és hűséget mutatnak főként a társaság “királynője” iránt, aki Sir William gyakori látogatója a kórházban.
Eközben Wilson újra összejön az egyik exével (Watros).









Doktor House 6/16. - Lockdown

Miután egy újszülött eltűnik a szülészetről, a Princeton-Plainsborót lezárják, hogy megakadályozzák, hogy bárki bemenjen, távozzon vagy mozogjon a kórházban. Miközben House és a csapatának tagjai az épület különböző részeibe vannak bezárva, új dolgokat tudhatunk meg a team egyes tagjairól, kapcsolataikról és megbánásaikról.

A rész rendezője: Hugh Laurie

http://tvmedia.ign.com/tv/image/article/104/1046229/house-teamwork_1258493234.jpg









Doktor House 6/15. - Black Hole

HOUSE ÉS A TEAM EGY VITATOTT GYÓGYMÓDDAL PRÓBÁL KEZELNI EGY TINÉDZSERT ÉS A DIAGNÓZIS EGY SOKKOLÓ DOLOGRA DERÍT FÉNYT.

http://thumbnails.hulu.com/653/50016653/130973_512x288_generated.jpg
A csapat egy középiskolás végzős esetét vállalja el, aki megmagyarázhatatlan okokból elájul egy terepgyakorlaton. A kórházban többször is hallucinál. Miután számtalan hatástalan kezelési módot kimerítettek a lány rejtélyes betegségére, House egy utolsó vitatott megközelítést kísérel meg, hogy diagnosztizálja: megfigyeli őt, hátha talál valamit.
Eközben Taub a munkahelyén kiteregeti a szennyest, és Wilson megpróbálja bebútorozni a lakását.









Doktor House 6/14. - Private Lives

House és a team egy blogger esetét vállalják el, aki zúzódásokkal és vérzéssel kerül be a kórházba. A páciens blogol a kórházi ágyából a tüneteiről, orvosairól és esetleges diagózisairól a hűséges olvasóinak és kikéri a tanácsukat a kezeléssel kapcsolatban. Ez a nyitottság arra készteti a csapatot, hogy felmérjék a magánélet értékességét. Különösen, miután House és Wilson titkokat tud meg a másik múltjáról.
Eközben Chase kénytelen lesz ismét randizni.

http://housemdepisodes.com/wp-content/uploads/2009/12/house-wilson-season-6-episode-9-wilson-house-md1.jpg









Doktor House 6/13.

http://housemdvideos.com/images/6x14.jpg

DR. LISA CUDDY ÉLETÉNEK EGY NAPJÁT KÖVETHETJÜK VÉGIG

Dr. Lisa Cuddy, a Princeton-Plainsboro dékánjának napja során láthatjuk a belső kórházi eseményeket a szemén keresztül. Cuddynak ez egy különösen nehéz napnak bizonyul, miközben a számtalan kórházi üggyel viaskodik és az alkalmazottak vele való vitái próbára teszik a kitartását és vezetői képességeit. Mindeközben a magánéletével is foglalkoznia kell.









Doktor House 6/12. Moving the Chains

http://housemdvideos.com/images/6x13.jpg

FOREMAN TESTVÉRE MEGLEPŐ LÁTOGATÁST TESZ A KÓRHÁZBAN Orlando Jones (”Rules of Engagement” / “A bevetés szabályai”-ból) vendégszerepel
House és a team egy beteg középiskolai futballsztár gyors meggyógyítását vállalja el, hogy elmehessen az NFL-válogatókra. De, miután a páciens különböző szokatlan tüneteket produkál, a csapat nem tud dönteni, hogyan gyógyítsák meg időben.
Eközben Foreman testvére, Marcus (Orlando Jones) meglepő látogatást tesz a kórházban.









Dr. House 6/11. - Remorse

TIZENHÁRMASNAK KELL LENNIE A REZONŐRNEK, MIKOR A TEAM ELVÁLLALJA EGY VONZÓ NŐI PÁCIENS KÍNZŐ FÁJDALMAIVAL TÖRTÉNŐ REJTÉLYES KÜZDELMÉT.

http://img.youtube.com/vi/7YiAfKxO7mg/0.jpg
A team Valerie esetét vállalja el, aki egy vonzó nő, akinek véletlenszerűen előtörő kínzó fájdalmai vannak. House Valerie kinézete miatt vállalja el az esetet, és a kezelése közben a team férfi tagjait elbűvöli Valerie szépsége és személye. Tizenhármas pedig a felszín alá ásva próbálja felfedezni a betegsége okát.
Eközben House rá nem jellemző módon megpróbálja enyhíteni a lelkiismeret-furdalását azzal, hogy felkeres egy régi orvosi egyetemi kollégát, akivel anno igazságtalanul bánt el.









Dr. House 6/10. - The Down Low

Miután egy drogdíler, Mickey (Ethan Embry) rejtélyes okok miatt összeesik egy üzletelés közben, a bűntársa, Eddie (Nick Chinlund) beviszi kezelésre a Princeton-Plainsboróba. De mivel épp egy nagy üzlet van függőben, Mickey nem túl közlékeny a személyes információit illetően, amikre a team kíváncsi lenne a kezelés miatt. Mikor Mickey állapota romlik, a csapat visszatér a régimódi detektívkedéshez, hogy megoldják az esetet.
http://static.tvfanatic.com/images/gallery/the-down-low-scene.jpg

Eközben House és Wilson egy új szomszédjuk szerelméért verseng és Chase, Tizenhármas és Taub ügyes kis játékot próbálnak űzni Foremannel.









House M.D. 6.

http://www.serietivu.com/wp-content/uploads/2009/08/Dr.-House-6-Hugh-Laurie-3.jpg









Dr. House 6. évad promó kép

http://lipzol.files.wordpress.com/2009/09/index-7-php.jpg









Dr. House 6/9. - Wilson

Mikor egyik régi barátjának és korábbi páciensének (Joshua Malina, vendégszereplő) lebénul a jobb karja, Wilson beajánlja House-nak. House szerint a páciens tünetei új rákos sejteknek köszönhetők. Wilson ezt elfogadja, bár nem hiszi el egykönnyen, hogy a rák visszatért volna.

A team segítségével Wilson azon van, hogy optimistább diagnózist találjon, de mikor a dolgok rosszabbra fordulnak, kénytelen elválasztani a pácienst a baráttól.

Eközben Cuddy tanácsot kér, hogy merre keressen új lakást.

http://images2.fanpop.com/images/photos/7700000/Wilson-Season-6-Premiere-dr-james-e-wilson-7747914-870-483.jpg









Doktor House 6.

http://i38.tinypic.com/nv60m0.jpg









Elég durva lesz a 6. évad

Bár alig pár résszel vagyunk csak elmaradva House-ban Amerikától, a hátrány nemsokára nőni fog, ha a TV2 nem kezdi el adni a sorozat hátralévő 5. évados epizódjait, hiszen szeptember végén dupla epizóddal tér vissza sokak kedvenc nárcisztikus orvosa.
http://files.indavideo.hu/vimages/243/395/1.jpg

A Fox csatorna a készítőkkel egyetértésben úgy döntött, hogy az 5. évad zárómomentumai olyannyira felborították a széria status quóját, hogy 40 percben botorság lenne próbálkozni az utózöngék elmesélésével, így 2*40 percet szánnak rá.

Mint az az előzetesből is kitűnik, az új környezet jó pár változást hoz a főszereplő életébe, bár minden bizonnyal nem járunk távol az igazságtól, ha azt feltételezzük, hogy a diagnosztikai rejtélyek ezúttal is meg fogják találni őt.


/Forrás: sg.hu/









Promo kép mix









Dr. House 6. évad promó kép

http://www.goodmenbook.org/blog/wp-content/uploads/House-Season-6-premiere-house-md-7130701-815-452.jpg









Promó fotó 6. évad









Fotózás

http://gallery.doktorhouse.hu/albums/userpics/10003/01%7E1.jpg









Kép a 6. évadból

Kattints ide a teljes kép megtekintéséhez









Dr. House 6.

http://img9.indafoto.hu/5/7/24927_de9cf7fc237bf2217c1c576e4f026fee/5443601_7a42a1c2017ae29d4a02ce522dc53ea3_xl.jpg









Dr. House 6/8. Ignorance is Bliss

Hálaadás előestéjén House és a team James Sidas (Esteban Powell) esetét vállalják el, aki egy kivételesen briliáns fizikus és író, és a sikeres karrierjét lecserélte futárkodásra. A páciens ezúttal nyomorúságos tehernek érzi az intelligenciát, ami egy csapásra depressziót és függőséget okozott sok fura tünettel együtt. És ez majdnem kifog a csapaton.
http://teddike.freeblog.hu/files/sorozat/house_s6_photo_05.jpg









Kép a 6. évadból

http://images2.fanpop.com/images/photos/7400000/House-MD-Season-6-preview-house-md-7402168-640-356.jpg









Dr. House 6/7. - Teamwork

Miután House visszakapja az orvosi engedélyét, visszakéri a régi pozícióját, mint a Diagnosztikai Osztály feje. Hank Hardwickot (Troy Garity), a felnőtt filmsztárt akarja kezelni, akit lüktető szemfájdalommal utaltak be a Princeton-Plainsboróba.
Eközben Cuddyt emlékeztetik arra, hogy a Princeton-Plainsboró nem túl jó hely egy egészséges személyes kapcsolat kialakítására.
http://img1.sidereel.com/_episodeimage/1316.6.3.jpg









Dr. House 6/6. - Known Unknowns

Egy vad este után egy tinilányt (Anna Attanasio) megdagadt végtagokkal szállítanak be a Princeton-Plainsboróba. A team azon van, hogy diagnosztizálja a fiatal lányt, aki nem túl őszinte azzal kapcsolatban, hogy mi történt azon az estén, mikor behozták. Az állapota egyre romlik, és egyre kevésbé képes megkülönböztetni a valóságot a képzelettől.
Eközben Cuddy, Wilson és House hétvégére elmennek egy orvosi konferenciára, de a dolgok nem a terv szerint sülnek el, mikor House magánnyomozója, Lucas (Michael Weston) visszatér.
http://socialitelife.celebuzz.com/bfm_gallery/2009/09/the_season_6_premiere_screening_of_house_held_at_the_arclight_in_hollywood/gallery_main/gallery_main-house-season-6-premiere-red-carpet-09182009-27.jpg









Kép a 6. évadból

Kattints ide a teljes kép megtekintéséhez









Dr. House 6/5. - Brave Heart

A csapat egy vakmerő rendőr-detektívet kezel, akinek a családi kórtörténetében hirtelen jelentkező szívelégtelenség, ami megölte az apját, a nagyapját, és a dédapját is 40 évesen. Mivel House nem töri magát, hogy diagnosztizálja a beteget felderítésre váró tünetek híján, a csapat – Cameron unszolására – megpróbálja azonosítani a férfi betegségét, hogy ne kelljen azzal a félelemmel élnie, hogy fiatalon hal meg. Eközben Chase-t kísérti, amit Dibalával tett, és House szembekerül néhánnyal saját “szellemei” közül is.
http://images2.fanpop.com/images/photos/8400000/House-Episode-6-05-Brave-Heart-Promotional-Photos-lisa-edelstein-8434630-1360-2048.jpg









Dr. House 6/4. - Instant Karma

Egy jómódú üzletember behozza tinédzser fiát a Princeton-Plainsboróba, aki megmagyarázhatatlan gyomorfájástól szenved és azt szeretné, ha Dr. House venné kezébe az ügyet. A páciens apja úgy hiszi, hogy ez a tragédia egy karmikus büntetés a vagyoni sikereiért cserébe. És, hogy a megoldás a fia orvosi rejtélyére a sors megfordítása lenne, nem pedig orvosi kezelés.
Eközben Foreman és Chase a Dibala-üggyel vannak elfoglalva.


http://www.aceshowbiz.com/images/news/00027755.jpg









Dr. House 6.

http://www.sorozatguru.info/wp-content/uploads/2009/05/house.jpg









Greg House

http://m.blog.hu/mo/movienews/image/house_6_promo3.jpg









Kép a 6. évadból

Kattints ide a teljes kép megtekintéséhez









Dr. House 6/3. - The Tyrant


A harmatos második rész után Shore máris előhúzza második aduászát: a The Tyrantban Taub és Thirteen híján a régi csapat dolgozik újra együtt, és Chase, Cameron és Foreman mellett a tanácsadó ismét a diagnosztizálás addiktjaként a kórházba visszatérő House. Azt kell hogy mondjam, hogy ha nem lett volna a felülmúlhatatlan Broken, erősen gondolkodnék, hogy ezt az epizódot tartsam az egész sorozat egyik legjobbjának.

Az orvosi drámáról röviden: a diagnózis menete logikus, jól felépített, de csattanós megoldásra ne számítsunk, hiszen ez az epizód nem a gyógyszerekről, hanem emberi dilemmákról és megoldhatatlan morális problémákról szól. A kórházba szállított diktátor lelkén népirtás szárad, felépülése esetén egy teljes népcsoport tűnik el a föld színéről, ám az ENSZ védi a beteget: az orvosoknak dönteni kell, hagyják-e, hagyhatják-e meghalni, vagy ha így jobban tetszik - hagyják-e, hagyhatják-e élni páciensüket.
A régi csapattal együtt a feszültség, az izgalmas szituációk, és a fordulatos, több rétegű, a diagnosztizálással párhuzamosan haladó, minőségi dráma is visszatért. Chase még mindig hozza a karakterét, Cameron továbbra is idegesítő, de Foreman-t valahogy így, a régi csapat tagjaként könnyebb elviselni. És persze House is elemében van (mikor megigéri, hogy többet nem szól bele a diagnózisba, és mutogatással, hangokkal kommunikál, igazi börleszkjelenet – most sem leszünk híján vidám perceknek).

De nem ám! A másodlagos cselekményszálban ezúttal Wilson morcos szomszédját ismerhetjük meg, és a küzdelem, melyben House saját rosszabbik énjével harcol, és próbálja megbékíteni a perrel fenyegetőző Vietnám-veteránt, jó pár vicces szituációt tartogat, sőt – a jelentéktelennek induló cselekményszál a végére megrendítő konklúzióval zárul, miközben még közelebb visz minket a megváltott, jólelkű House megismeréséhez és méltányolásához.


A fő cselekményszál, a diktátor történetének vége sokkoló, és valószínűleg erősen ki fog hatni a sorozat jövőjére.
Az epizód nehéz kérdéseket boncolgat, tabutémákkal zsonglőrködik, de nem ejti el a labdákat. Amit pedig mi kapunk, az egy nagyon erős, érzelmileg és intellektuálisan is megmozgató, néhol humoros, de nagyrészt súlyos, hiteles dráma. House MD a javából.

/Forrás: gamestar.hu/









Dr. House 6/2. - Epic Fail


Ha a Broken-ből bármit is hiányolhattunk , azok csak az általunk megszeretett, ismerős karakterek lehettek.
Most aztán megkapjuk: itt van Cuddy, Wilson és Taub, de leginkább Foreman és Thirteen. Igen nagy dózisban. A hét betege meglehetősen unalmas, ahogy az eset is, nem érezzük azt, hogy valós életveszélyről lenne szó – az orvosi dráma tartalmaz egy nagyon logikátlan lépést, az epizód ezen részét csak a virtuális valóság videójáték-beli megjelenítése, a Thirteen és Taub hangján beszélő óriás csimpánz és sárkány megjelenítése, és a játék és valóság összeolvadását bemutató, skizoid jelenet szerepeltetése dobja fel. A netről öndiagnosztizáló beteg esetét álnéven, egy ötlet e-mailezésével az egyébként otthon főzőcskéző House oldja meg. A cselekmény ebben a részben egyébként igen-igen kiszámítható: a rész elejétől pontosan tudjuk, hogy House 40 perc után máris visszatér a klinikára, mert egyedül az orvosi rejtélyek adnak neki erőt a fájdalom elviseléséhez. A dolog orvosi részéről elég is ennyi, nem érdemel több szót.


House tehát visszatér a kórházba, mindössze azért, hogy bejelentse: felmond. A diagnosztikai szárnyat Foreman veszi át. Foreman és Thirteen drámája unalmas, sótlan és erőltetett, kapcsolatuk a legelejétől nélkülöz mindenféle kémiát. Foreman az évek során egyre beképzeltebb, elviselhetetlenebb karakterré vált (én mondjuk már az elején sem szerettem), és ez erre a részre érte el tetőfokát – a próbaidőn lévő újdonsült osztályvezető egyik beosztottja (Taub) felmond, mire ő a másikat, barátnőjét kirúgja, mert fél, hogy a munkahelyi konfliktusok rossz hatással lesznek kapcsolatukra - ez enyhén szólva is logikátlan. Tizenhárom most is tűrhető, de épp ideje lenne szakítaniuk. Örülök, hogy a Cuddy babája témát ebben és a következő részben is hanyagoljuk.


A rész fénypontja egyértelműen a Wilson mellé szakácsnak szegődő House cselekményszála. A megváltozott House még mindig cinikus, még mindig be-beszól, de indítékai jóval kevésbé önzőek, mint azé a House-é, akit eddig ismertünk. Karakterfejlődése rendkívül hiteles, és House, ha nem is szed Vicodint, és talán nem is olyan tahó, mindig House marad. Felesleges volt aggódnunk: a karakter nem vesztett színességéből, mélységéből – a megjavult House-t ugyanolyan szórakoztató nézni, mint az első évad óriási parasztját. A főzőcskézős részek viccesek, House és Wilson jelenetei pedig most is a legjobbak közé tartoznak. Kár, hogy kevés van belőlük. 

/Forrás: gamestar.hu/









Dr. House 6/1. - Broken


Vitán felül a sorozat egyik legjobb darabja. A hallucináló, skizoid House-tól az ötödik évad végén borongós hangulatban, már-már hitchcock-i színek között, a Mayfield elmegyógyintézet kapujában váltunk el. Fogalmunk sem volt arról, hogyan tovább, ahogy a magányos, orvosi hivatásával felhagyni kénytelen, kétségbeesett Gregory House-nak sem. Féltünk, hiszen a trailer-ekben a régi szereplők közül egyedül Wilson-t és House-t láthattuk, féltünk, mert a rövidke bevezetőben mogorva doktorunkat egy ismeretlennel láttuk csókolózni, és féltünk, mert olyan pletykákat hallottunk, hogy az évad nagy része az intézetben fog játszódni – nem biztos, hogy a nézők gyomra bevette volna, ha Shore még egy nyulat kihúz a cilinderéből, és feje tetejére állítja a mostanra megszokott, megszeretett sorozatot. Nos, megnyugodhatunk. A másfél órás, mozifilmes Broken a sorozat eddigi legjobb, legmélyebb, legszebben rendezett és legérzékenyebb, igencsak rendhagyó része: ebben a részben nincs POW – House maga a páciens.


House egy szenvedésekkel teli, kemény elvonók*ra után úgy dönt, neki ennyi elég is volt, megy haza, csókolom, de a dolgok persze nem mennek ilyen könnyen. Nolan, az intézet igazgatója megfenyegeti House-t, hogy amennyiben nem veszi komolyan a kezelést, nem vesz részt a csoportterápiákon, orvosi engedélyétől örökre elbúcsúzhat. Innentől beindul a gépezet: House-t és Nolan próbál egymás eszén túljárni, cseleket kifundálni, a másikon felülkerekedni. Az intézetigazgatót játszó Andre Braugher igen nagyot alakít, hiszen közös jeleneteikben nem szürkül el Laurie mellett, sőt – igen mély, szerethető karaktert ismerünk meg benne. Általánosságban elmondható, hogy másfél óra ezúttal elég arra, hogy mély, emlékezetes karakterekkel ismertessen meg bennünket, akik aztán hiányozni fognak, ha többet nem találkozunk velük. House szobatársa, a túlpörgött, mániás depressziós, szeretethiányos Alvie, a magát szuperhősnek képzelő Freedom Master és a bájos, érzéki Lydia (Franka Potente) egyaránt  erős alakítást nyújtanak – olyannyira, hogy véleményem szerint  a Hatos Szárny-ból (így hívják House részlegét a diliházban) spin-off-ot kéne csinálni.

Ott tartottunk tehát, hogy megkezdődik a meccs Nolan és House között, melynek révén természetesen sok-sok mulatságos House-beszólásra és komikus helyzetre számíthatunk, a villámdiagnózisokkal megnyert kosármeccstől kezdve a vizeletmintaszerzés viszontagságain át Lydia kocsijának ellopásáig.



A Broken első fél órája lassú, könnyed vígjáték – arra szolgál, hogy megismerjük, megszeressük a Ward Six lakóit. Az ezt követő egy órában azonban igencsak felgyorsulnak az események, és ami eddig vígjáték volt, az most véresen komoly dráma és egy csodálatos szerelmi történet egyszerre. House jószándékú, de felelőtlen. Az orvosok ellenében elkövetett szöktetési kísérlete és Freedom Master tragédiája után összebarátkozik Nolannal, és Alvie-val való kapcsolata is igen közeli. A szerelem Lydiával megindító, és egyáltalán nem tűnik légbőlkapottnak, elsietettnek – a sorozat legkidolgozottabb, legmegrendítőbb szerelmi történetéről van szó. A gyönyörű zenével, Katie Jacobs nagyszerű rendezésével és fantasztikus képekkel, beállításokkal megerősített remek epizód az intézet tehetségkutatójával és House búcsújával végződik, hogy aztán fájó szívvel ugyan, de magunk mögött hagyjuk a Mayfield-et, és egy fantasztikus élmény után a következő részre minden visszatérjen a megszokott kerékvágásba. 

/Forrás: gamestar.hu/









Promó fotó 6. évad

Kattints ide a teljes kép megtekintéséhez









House M.D.

http://pics.livejournal.com/dragonflyswings/pic/00164z7b









House 5.









Dr. House 5.









House & Wilson









Hugh









House and a cat









Az 5. évad részei

Doktor House, 5. évad 2008.-2009.

  1. Dying Changes Everything
  2. Not Cancer
  3. Birthmarks
  4. Lucky Thirteen
  5. Joy
  6. The Itch
  7. Emancipation
  8. Last Resort
  9. Let Them Eat Cake
  10. Joy To The World
  11. Paintless
  12. Big Baby
  13. The Greater Good
  14. Unfaithful
  15. The Softer Side
  16. The Social Contract









Doktor House 5. évad









Kép az 5. évadból









Dr. House 5. évad, promo videó

      









Képek az 5. évadból











5. évadból















Képek az 5. évadról 3.













Képek az 5. évadból, 2.













Az 5. évad

Doktor House, jön az 5. évad!


Nem sokára újra láthatjuk a Doktor House című sorozatot az 5. évaddal. Előre láthatóan,
2009. márciustól.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése